MacOS – asennetun tulostimen portti

vaikeustaso: 2/5

Joskus voi tulla tarve selvittää, mihin porttiin tulostin on asennettu. Esimerkiksi, jos verkkotulostin huolletaan ja siihen aikaisemmin syötettyä IP-osoitetta ei ole missään tallessa. Tällöin se voidaan tarkistaa työasemasta ja asettaa samaksi eikä tulostinta tarvitse asentaa uudestaan työasemille.

Portin tarkistuksen vaiheet

Avaa haluamasi internet-selain ja kirjoita osoitteeksi: http://localhost:631 ja paina enter. Tämän jälkeen pääset CUPS (Common UNIX Printing System) sivulle.

Napsauta valikosta oikeanpuoleisinta linkkiä Printers. Mikäli avaat linkin ensimmäistä kertaa, on todennäköistä, että CUPS Web Interface on pois päältä jolloin aukeaa seuraavanlainen ikkuna. Mikäli saat listan tulostimista, voit hypätä tämän kohdan yli.

Web Interfacen saat aktivoitua seuraavasti:
1. avaa Terminal (suomenkielisessä pääte) ja kopioi seuraava rivi:
cupsctl WebInterface=yes
2. Liitä kopioimasi teksti ja paina enter
3. Web Interface on nyt aktivoitu ja saat tulostinlistan auki päivittämällä selaimen sivun.

Valitse nyt haluamasi tulostin listasta klikkaamalla sen nimeä.

Nyt näet tulostimen oletusasetukset ja portin, mikä tällä tulostimella on laitteen käyttämä IP-osoite. Portin (connection) kohdalla voi lukea myös muuta, joka kertoo siitä miten tulostin on asennettu työasemaan.

Tulostimen connection voi olla muuta kuin missä näkyy selkeästi IP-osoite, se on informatiivinen mutta ei auta IP-osoitteen selvittämisessä.