MacOS – toimialueessa olevan tulostimen lisääminen

vaikeustaso 1/5

Monesti yrityksissä on käytössä toimialue, domain ja tulostimet jaetaan siellä olevan tulostinpalvelimen kautta. Tulostinten automaattinen lisääminen Windows-palvelimelle onnistuu silloin helposti, mutta macOS tietokoneissa tulostimet on yleisesti lisättävä manuaalisesti. Tämä ei ole onneksi vaikeaa. Esimerkkikoneessa on kirjoitushetkellä uusin macOS-versio, Big Sur 11.4.

Tulostimen lisääminen tapahtuu järjestelmäasetuksista, System Preferences -valikosta.


Järjestelmäasetuksista etsitään tulostimet ja skannerit (Printers & Scanners) ja valitaan se:


Tulostinlistan alapuolella on + -painike, jota napauttamalla pääsee lisäämään uuden tulostimen


Tulostimen lisäysikkunasta valitaan kolmas vasemmalta, joka on Windows-tulostimet. Kun sitä on klikattu, tulee valittavaksi oma toimialue (listassa voi näkyä myös useampia, riippuen ympäristöstä), valitaan se ja sen jälkeen oman organisaation tulostuspalvelin.

Kun tulostuspalvelinta klikkaa, kysytään käyttäjätunnus ja salana, jolla on pääsyoikeus yrityksen resursseihin. Syötä tähän oma toimialueen tunnuksesi ja salasani. Kun laittaa ruksin kohtaan, tallenna tämä tunnus, niin sitä ei kysytä uudestaan tulostettaessa.


Jos tunnus on oikein ja tunnuksella on pääsyoikeus resurssiin, saat listan valittavista tulostimista. Valitse listasta haluamasi tulostin ja alaosasta sille sopiva ajuri. Generic Postscript toimii perustulostuksien kanssa, nidontaa tai vihkotulostusta sillä ei pääse tekemään.


Kun halutut asiat on syötetty, napauta alakulmasta lisää ja tulostin asennetaan käyttövalmiiksi.


Lisätty tulostin tulee näkyviin tulostinlistaukseen.


Jos unohdit aikaisemmin tallentaa tunnuksesi tulostinta lisätessäsi, niin ne kysytään kun koetat tulostaa. Tunnuksen voi tallentaa myös tässä vaiheessa, joten tulostinta ei tarvitse poistaa ja lisätä sen takia uudestaan.